David Thylén

David_rektangular_FB_instaFacts

  • Name: David Thylén
  • Age: 30
  • City: Ljungskile
  • Club: LO Multisport Triathlon team

Who are you?

Jag är en målmedveten och energisk man som tycker livet är gött, älskar att träna hårt och att utmana mig själv. Lever villalivet med min fru och våra två barn i Ljungskile. Äger och driver LO Multisport, en sportbutik med cykelverkstad, där jag inriktat mig mot triathlon och swimrun.
Tillsammans med mina träning och tävlingskamrater så anordnar jag även event i Ljungskile med fokus på distansträning, en ironmandistans i juli och en trailmarathon i november.

What is your training/competition background?

Allting började med fotboll, har varit på en hygglig nivå hela karriären och snuddat på eliten med en säsong i superettan i bagaget.
När jag var 24 år bytte jag fokus från fotboll till löpning och sedan har det bara rullat på. Fastnade direkt för marathon och när det var gjort så kom tankarna in på triathlon, något jag alltid fascinerats av men helt enkelt aldrig hunnit med.
Efter det så har det gått fort.
Ett gäng marathon både asfalt och trail, triathlon i alla distanser och framförallt en skock längre swimrun senare så får jag nog se mig som en skaplig långdistansare.

2015 har varit ett fantastiskt roligt år där jag och min tävlingspartner har släpat oss igenom norden med siktet inställt på framförallt swimrun.
Vi började med att beta av Utö Swimrun, styrde vidare mot Norge och Rockman swimrun, sprang oss igenom AXA fjällmarathon i Åre, avrundade swimrunsäsongen med Xterra swimrun i Danmark och satte punkt för 2015 med Very LOng, våran egen trailmarathon.
För att vara hårt arbetande småbarnsföräldrar med riktiga livet hemma så får man vara grymt nöjd med detta CV i år.

Ironiskt nog så är problemet driva företag med hjärtat i träning just bristen på tid att faktiskt träna själv, därför har distanspassen i synnerhet på cykeln lyst med sin frånvaro. Inför Ultra Tri så kommer trainern användas friskt mörka kvällar och tidiga morgnar för att komma i fas med cyklingen.

What made you register?

Utmaningen, samt att Erik Olsson som vann 2015 har triggat igång mig och nämnt att han hakar på med följebilen. (Känn ingen press Erik)

What do you long for the most come July and UltraTri Sweden?

Hela resan ska bli grymt kul, att få utmana mig själv och se hur hårt jag kan pressa mig. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot att brottas med mina inre demoner när tröttheten tar vid.