David Svensson

Korta fakta

  • Namn: David Svensson
  • Ålder: 27 år
  • Klubb: Karlshamns SK Triathlon
  • Ort: Helsingborg

 

Vem är du?

Jag är en positiv och målmedveten man som älskar att träna, upptäcka världen och prova på nya utmaningar! Uppvuxen i Blekinge men idag bosatt i Helsingborg tillsammans med min sambo Vera.

Vad har du för bakgrund?

Jag har mer eller mindre alltid tränat, men långt ifrån den mängd jag tränar just nu. Min första riktiga tävling var Broloppet 2010, som jag fick i julklapp. Det tog ett tag efter den tävlingen innan jag snörade på mig löparskorna igen men i samband med min militärtjänstgöring 2012 blev träning mitt stora intresse. Till en början nästan uteslutande gymträning som efter diverse skador resulterade i att jag började springa mer och mer som komplement. 2014 planerade jag och en kompis att vi skulle genomföra klassikern. I samma period fick jag höra om tävlingen Ironman Kalmar och föreslog att vi skulle köra den tävlingen istället. Sagt och gjort, vi anmälde oss och genomförde tävlingen och dagen efter anmälde jag mig till nästa års tävling. Sen har det rullat på med diverse ultratrail-lopp, långa swimruns och marathons.

Vad fick dig att anmäla dig?

Äventyret, helt klart! Efter 3 Ironman Kalmar i rad känner jag att det är dags för något annat. Att få delta i en tävling som går från vår vackra västkust till huvudstaden är en sjuk kick och mäktig utmaning!

Vad längtar du mest efter i juli?

Jag längtar efter tävlingsmorgonen, minutrarna innan start, alla tankarna som snurrar runt, nervositeten och glädjen i att äntligen vara på startlinjen! Då när all träning och all förberedelse är avklarad ”The point of no return”! Det längtar jag efter!