Håkan Terelius

Håkans presentation nedan är från 2015 – mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och Håkan är numer färdig doktor och har samlat åtskilligt med erfarenhet inom ultra och långdistanstriathlon, såväl i Sverige som internationellt.

HåkanTereliusKorta fakta

  • Namn: Håkan Terelius
  • Ålder: 27 år (hinner bli 28 innan loppet)
  • Klubb: Stockholm City Triathlon
  • Ort: Stockholm

Vem är du?

Jag är civilingenjör, och just nu doktorand vid KTH. Samtidigt är jag också en entusiastisk amatörtriatlet, och förhoppningsvis till sommaren även en ultratriatlet.

Vad har du för träningsbakgrund?

Jag sprang min första halvmaraton 2010, och efter det har det rullat på med större och större utmaningar. 2011 sprang jag Stockholm Marathon, och efter det genomförde jag En Svensk Klassiker både 2012 och 2013, vilket krävde att jag lärde mig crawla ordentligt.

2012 råkade jag också anmäla mig till Stockholm Triathlon på olympisk distans, och sedan dess varit fast i sporten. Efter två halv-IronMan tävlingar 2013 så genomförde jag Kalmar IronMan 2014, och nu till sommaren är det dags att testa ultratriathlon!

Vad längtar du mest efter?

Tanken att stå redo, bara inväntande starten på detta äventyr är kittlande! Men med tanke på längden på loppet så finns det mycket att se fram emot 🙂 Att testa sina gränser, färden genom landskapet, att möta de andra deltagarna, och inte minst varje steg närmare målet.