Håkan Johnsson

Facts

  • Name: Håkan Johnsson
  • Age: 49 (fyller 50 i september)
  • Club: Club, Rooster Club Varberg

Who are you?

Före detta rökare på 80 o 90 talet som på Millenniumskiftet valde en annan väg.
Har familj i Ullared och försöker få ihop livet mellan alla byggprojekt, barnens aktiviteter. Är otroligt tacksam för att min sambo Charlott ställer upp lite extra i år inför denna utmaning annars hade det aldrig funkat.

 

What is your training/competition background?

Gjorde min första Järnman 2001 och försökt hänga på sedan dess.
Skadade ett knä allvarligt med komplicerad operation 2011 som följd och har haft problem att komma tillbaka sedan dess men hösten 2016 vände det efter mer rehab.

Tyvärr har en ny vristskada följt mig sedan juni förra året men inför sommaren blev det bättre och då bestämde jag mig för att ställa upp, detta är anledningen till att jag valt att ha NN som namn.

Tanken var att jag skulle köra Ultra Tri 2018 och inte i år, men funderade på om jag inte skulle köra 2017 för att lära mig och inse vad det handlar om både utanför loppet och prestationsmässigt. Så jag anmälde mig något sent och har ingen press i år utan ska ta den tiden som finns för att komma runt.

Hade turen att under hösten träffa Robert Stenstavold som är en Ultra trail löpare på hög nivå, Robert gav mig ett träningsschema för trail, fick en smärre chock av vilken mängd som det krävdes för att kunna springa så långt, har försökt följa upplägget men tyvärr inte kunnat springa fullt ut pga vristen.

När vristen började bli bättre under våren och ca 9 veckor innan start kände jag att jag behövde packetera min träning mot loppet och tog hjälp av Oscar Olsson på O2Tri.

Fick ett schema och upplägg som även detta chockade mig och har försökt följa detta även om det varit tufft med tiden och orken. Upplägget sträcker sig även mot Kalmar Ironman 2017 som jag först hade tänkt att priotera ner men Oscar föreslog att även denna tävling skall vara i fokus så det är så det får bli.

 

What made you register?

Älskar tanken att ta sig över vårt fantastiska land på egen maskin!
Som jag tidigare skrivit är det 2018 som är huvudmålet, och det kommer krävas ännu mer träning. Hoppas jag kan ta med mig mina lärdommar inför nästa år.

 

What do you long for the most come July 2017 and UltraTri Sweden?

En härlig resa och att träffa ny kompisar, kommer även försöka stötta min kollega och klubbkompis Andreas Ask som är en positiv och engagerad ledare inom Rooster Club.