Maria Gabriels

Korta faktaMariaGabriels-falun

  • Namn: Maria Gabriels
  • Ålder: 34 år
  • Klubb:
  • Ort: Linköping/Säter

Vem är du?

Jag bor i Linköping och i Säter men kommer ursprungligen från Skattungbyn i Orsa. I vår och sommar jobbar jag som sjukgymnast i Säter och skriver samtidigt min D-uppsats på läkarprogrammet som jag läser i Linköping. Därför har jag inte tagit ställning till om jag ska tävla för en dalaklubb eller IK nocout som jag under mina år i Linköping tävlat för. Vore ju kul att tävla för Säter igen.

Vad har du för träningsbakgrund och tävlingsmeriter?

Jag har under mitt vuxna liv hållit på med lite allt möjligt inom uthållighetssport. Säsongade i Frankrike ett tag och kajkade mellan säsongerna runt i världen, sprang och klättrade mycket samt åkte telis. Lärde mig att simma på en kurs hos en triathlonklubb när jag bodde i Stockholm och precis hade pluggat klart till sjukgymnast. Blev då tillsammans med en kille som höll på med triathlon och det var nog tack vara honom som jag också började vara med på lite tävlingar här och där. Gjorde några järnmannen, några Ironman , halv ironman och lite annat smått och gott inom triathlon och har gjort en del ultramaror några swimrun och (såklart) klassikertävlingarna.

Jag gillar mest att cykla nuförtiden. Cyklar massor av motionslopp på sommartid. Älskart! Förut var det löpning som var favoriten. Simningen börjar jag också bli väldigt förtjust i. Jag gillar egentligen all idrott, men kanske särskilt den där man får vara utomhus med sig själv och naturen. Förmodligen är jag lite av en ensamvarg. Jag har i alla fall alltid gått min egen väg och sällan varit rädd för några utmaningar. Snarare tvärt om, det känns bra att försöka klara svåra saker och lösa svåra problem. Det är väl därför jag vill vara med på den här grejen.

Som person är jag nyfiken, men min största styrka här i livet har varit att jag är väldigt uthållig och jädrigt envis. Vid några tillfällen har dessa karaktärsdrag också legat mig i fatet. Även inom idrotten.

Vad längtar du mest efter 17-19 juli?

Inget eller allt beroende på hur man ser det, jag ser fram emot allt! Det ska bli hur fränt som helst!