Över Fjorden Open Water Challenge

IMG_8554Snart öppnar vi anmälan till vår nya utmaning i simning i öppet vatten: Över Fjorden Open Water Challenge. Vi kan utlova fri och exponerad simning men också naturnära idyll mellan fjordens öar.

När?

11? 12 juli? 

Samling: 15:00, Gottskärs Hamn (på Onsala-halvön)

Start: kl 16:00 Gårda Bryggas stora sandstrand (på andra sidan fjorden)

Mål: Från ca kl 17:00 Utholmens badplats, Gottskär

Var?

Tvärs över Kungsbackafjorden.

Distans: 5000 meter

Avgift: 450 kr (inkluderar transport till start, tidtagning, vatten och energi på Brokö och i mål.

Obligatorisk utrustning

Safer Swimmern till för att du ska synas bättre i vattnet. Den är märkt med ditt startnummer och tillhandahålls av oss, du kan välja på att lämna tillbaka den efter loppet eller köpa den till ett rabatterat pris.

Första kilometern

Första kilometern över mot Vindö är öppen och i normalt väder den mest våg- och vindexponerade sträckan. Mellan den branta lilla brattaskär och den större och flackare Vindö simmar vi in mellan fjordens fyra stora öar och här inne är vattnet oftast både lugnt och klart. Vi passerar helt nära Hällesös och Brokös sydliga uddar och den som önskar stannar till på Brokö för lite färskvatten och kanske en bit energi. Sista 1500 metrarna går åter över fritt vatten in till Utholmen.

Simning utanför Kungsbackafjorden, UltraTri 2014, Foto Daniel Gual

 

Tävlingsdatum blir lördagen den 11:e juli klockan 16:00. Samling för incheckning och avfärd i Gottskärs hamn klockan 15:00. Deltagaravgift 450 kr, vilket inkluderar transport från mål till start, tidtagning, vatten och energi på Brokö och i mål samt en finisher item av något slag. Obligatorisk utrustning är våtdräkt och Safer Swimmer. Den senare är till för att du ska synas bättre i vattnet. Safer Swimmern är märkt med ditt startnummer och tillhandahålls av oss, du kan välja på att lämna tillbaka den efter loppet eller köpa den till ett rabatterat pris.

Karta över bansträckningen kan ses i google-maps ovan.