Håkan Johnsson

Håkan at UTS 2017. Foto: Daniel GualKorta fakta

  • Namn: Håkan Johnsson
  • Ålder: 50
  • Klubb: Varberg Rooster Club
  • Country: Sweden
  • Ort: Ullared

 

 

 

 

Vem är du?

Vanlig man med underbar familj i Ullared, har en son och en dotter samt min sambo Charlott. Arbetar på Ringhals ovanför Varberg, jag ser Nidingen från mitt kontor varje dag och jag vet inte om det är bra eller dåligt.

 

Vad har du för träningsbakgrund och tävlingsmeriter?

Slutade röka vid milleniumskiftet och började med motionsidrott vilket jag inte ångrar en sekund. Försöker påverka andra att gå samma väg, den enda jag inte lyckats med är Charlott, skam den som ger sig…

Vad fick dig att anmäla dig?

Körde detta loppet 2017 och hade redan bestämt mig att det året var att se och lära för att köra på en viss tid 2018. Jag hade stora problem med kramp i vader under simningen samt ett knä som svullnade upp med rejäl smärta redan första dagen efter 80km cykling, resten av resan påverkades inte jättemycket förutom smärtan, jag hade bestämt mig från början att hålla ett lågt tempo hela vägen men nu blev det lite fler pauser, supporten Charlott läste mig väldigt bra och såg när vi behövde stanna förutom planerade stoppen. Det jag vill säga med detta är att allt går om man vill, bara man är smart samt anpassningsbar för oväntade händelser. Även om sista dagen var fantastiskt jobbig i slutet och överlägset det värsta jag gjort så ser jag fram emot kommande år.

Förra året hade jag en fantastisk support från min sambo Charlott första dagarna och även av min mor och hennes man sista dagen, det är lika viktigt att planera hela resan, ha en bra support samt sätta en strategi som att träna inför loppet. Sedan var hela teamet runt tävlingen som en enda stor familj, kändes som att vi alla hade en gemensam resa genom våra fantastiska landskap, detta var väldigt värdefullt och även om distanserna är utmanande minst sagt så är gemenskapen och upplevelsen den stora vinsten.

Vad längtar du mest efter 20-22 juli?

Jag vill ha lugnt och varmare vatten på simningen, inget regn, medvind, träffa teamet och vara frisk så jag kan nå min ganska utmanande tid.

Vill även uppmana nya deltagare att läsa tidigare tävlingsrapporter, läs Stefan, för det är nyttigt. Vill man fråga mig något går det också bra.