Daniel Nilsson

DanielNilssin-JarnmannenKorta fakta

  • Namn: Daniel Nilsson
  • Ålder: 30 år
  • Klubb: Oklart
  • Ort: Sydney

 

Vem är du?

Född och uppvuxen i Ödeshög men inledde min träningskarriär i Linköping med IK NocOut.se under min studietid. Jag gillar att vara utomhus och bara njuta av naturen.

Vad har du för träningsbakgrund och tävlingsmeriter?

Jag började intressera mig for uthållighetssporter när jag körde klassikern och sedan var det min goda vän som tipsade om en nyetablerad träningsklubb i Linköping (IK NocOut.se). Jag blev oerhört inspirerad av Fredrik Carlén (en legend i klubben) och jag körde min första Järnman i Kalmar 2011 och verkligen älskade hela dagen! Stämningen bland publik och deltagare var bara fantastisk! Därefter har det blivit IM Port Macquarie, Oxfam och andra evenemang här och där.

Vad längtar du mest efter 17-19 juli?

Att få vara i den svenska naturen och kunna cykla på slät och fin asfalt vilket inte är fallet här samt att kunna cykla på nästintill bilfria vägar. Jag ser fram emot att få ha mitt kompetenta supportteam med mig som kommer förse mig med allt jag kommer att behöva, både födomässigt men också mentalt. Jag ser med spänning fram emot alla dagar men främst dag tre och all löpning – det kommer vara när jag redan är trött så då blir det en mental fight!

Dessutom ser jag verkligen fram emot att se vilka galningar det är som faktiskt ställer upp på ett sådant här evenemang!